Gizlilik Sözleşmesi


Web Sitesi Gizlilik Sözleşmesi

Bu web sitesini ziyaret etmeniz ve bu site vasıtasıyla sunduğumuz hizmetlerden yararlanmanız sırasında, size ve talep ettiğiniz hizmetlere ilişkin olarak elde ettiğimiz bilgilerin ne şekilde kullanılacağı ve korunacağı, işbu "Gizlilik Politikası"nda belirtilen şartlara tabidir. Bu web sitesini ziyaret etmekle ve bu site vasıtasıyla sunduğumuz hizmetlerden yararlanmayı talep etmekle işbu "Gizlilik Politikası"nda belirtilen şartları kabul etmektesiniz.

 

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası'nın ve İletişim İzni'nin Amacı

Bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni;

 

a.            İçerik ve Yer Sağlayıcısı olduğumuz işbu internet sitesinin ("İnternet Sitesi") ne tür kişisel veriler topladığını,

b.            Bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,

c.            İnternet Sitesi'nin kişisel verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini,

d.            İnternet Sitesi'nin işlediği kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi,

e.            Çerez'ler (Cookie) hakkında bilgilendirmeyi ve

f.             Ticari elektronik ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi açıklamaktadır.

 

İşlenen Kişisel Verileriniz, Kişisel Veri İşleme Amacı ve Dayanağı

Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti. veya www.otelariyoruz.com adı altında varlık gösteren diğer şirketler, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi (isim, soy isim, yaş, e-posta, telefon vb.) sizlerden talep etmektedir.

 

Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti ile e-mail, online chat, iletişim formları ve tüm kanallardan yapacağınız yazışmalar kayıt altına alınmaktadır. Kişisel bilgileriniz ve IP adresiniz kayıt altında tutulmaktadır.

 

Toplanan bu kişisel bilgilerden elde edilebilecek istatistik veriler (tarayıcı tipi, coğrafi konum, yaş, cinsiyet, vb.), dönemsel kampanya çalışmaları, e-bülten çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri "sınıflandırma" çalışmalarında Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti adı altında varlık gösteren diğer şirketler bünyesinde kullanılmaktadır.

 

Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti adı altında varlık gösteren diğer şirketler, e-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde site kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, misafirlere daha özel ve etkin bir rezervasyon deneyimi yaşatmak amacıyla kullanılmaktadır.

 

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız

İşlenen kişisel verilerinizin neler olduğunu, işleme amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını, yurt içi veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmeyi, eksik veya yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise veya işlenen kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda bu verilerinizi değiştirmeyi, güncellemeyi ve/veya silmeyi, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep edebilirsiniz. Bu durumda haklarınızı info@otelariyoruz.com  adresine mail atarak kullanabilirsiniz. Üyelik hesabınızın bulunmadığı durumlar bakımından ise kişisel verileriniz KVKK mad. 28/f.1,b ve f.2,b ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca yasal olarak tutulmaktadır.

 

Kişisel Veri Saklama Süresi

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına dair kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl, ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye dair diğer her türlü kayıt ise gerekli görülen durumlarda Bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz tarafımızca veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Ayrıca 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca işlediğimiz trafik verileri 2 yıl saklanır ve süre bittikten sonra anonim hale getirilir.

 

Çerez (Cookie) Kullanımı

İnternet Sitesi, ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak şartı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşmayacak ve güvenli olarak saklayacaktır. Gezinme bilgilerinizi toplama amacıyla kullandığımız çerezler (cookie) hakkında bilgi, İnternet Sitesi'ni ziyaret ettiğiniz zaman "açılır pencere (pop-up ekran)" ile verilecektir. Çerezler, web sitesini ziyaret ettiğinizde, mobil uygulamasını cep telefonunuza yüklediğinizde veya mobilweb üzerinden bağlandığınızda, internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır. İnternet Sitesi çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları vasıtasıyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. İnternet sitesi tarafından, size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size uygun şekilde iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek için; site üzerinde gezinme bilgileriniz ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişiniz izlenebilmektedir. İnternet sitesi, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. Söz konusu eşleştirme ve kullanma yalnızca işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dahilinde kalacaktır.

 

Çerez Çeşitleri

İnternet sitesi mobil uygulamasında ve mobilweb'te oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılıyor. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınız anda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalmaya devam eder. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya "www.allaboutcookies.org" ya da "www.youronlinechoices.eu" adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddetmiş olsanız dahi, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobilweb'i kullanmaya devam edebilirsiniz, lakin web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobilweb'in tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

 

İnternet Sitesi Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

İnternet sitesi çerezleri;

a. Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobilweb kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım:

i. Parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama/mobilweb oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve

ii. Web sitesini/mobil uygulamayı/mobilwebi daha sonra yapmış olduğunuz ziyaretlerinizde, sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

b. İnternet sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama/mobilweb üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı/mobilwebi nasıl kullandığınızın izlenmesi dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı/mobilwebi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.

c. İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Bu şekilde, web sitesini, mobil uygulamasını veya mobilwebi kullandığınızda size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz. İnternet sitesi, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri kullanıcılarımızdan/üyelerimizden topladığımız kişisel verilerle eşleştirir.

 

Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı

Müşteri bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince, resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olunduğu durumlarda, resmi makamlara açıklanabilecektir.

 

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni'nde Yapılacak Değişiklikler

Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti adı altında varlık gösteren diğer şirketler, üyelik formlarından topladığı bilgileri, söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, sözleşme ilişkisi içinde olduğu, veri güvenliği konusundaki hassasiyetini paylaşan ve ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde yapılan paylaşımlar hariç, kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

 

Kredi Kartı Bilgilerinin Korunması

Ödeme sayfasında istenen kredi kartı bilgileriniz, siteden alışveriş yapan misafirlerimizin güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla 3D Secure uygulaması ile alınmaktadır. Bu şekilde ödemeye yönelik tüm işlemlerin otelariyoruz.com ara yüzü üzerinden banka ve bilgisayarınız arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Ancak buna rağmen güvenlik ile ilgili konularda bir garanti verememektedir.

 

İnternetin yapısı gereği bilgiler internet üzerinde yeterli güvenlik önlemleri olmasına rağmen dolaşabilir ve yetkili olmayan kişiler tarafından alınıp kullanılabilir. Bu kullanım ve kullanımdan doğacak zarar Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti. adı altında varlık gösteren diğer şirketlerin sorumluluğunda değildir.

 

Toplanan bilgiler genel kullanıma açık olmayan güvenli bir ortamda saklanır.

 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 11. maddesi gereği haklarınız;

Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti. Firmasına başvurarak, kişisel verilerinizin;

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) işlenmişse bilgi talep etme,

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) yurt içinde/yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

d) eksik/yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme (eksik/yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise bu verilerinizi değiştirmek için kisiselveri@etstur.com adresi ile irtibata geçebilirsiniz),

e) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini/yok edilmesini isteme,

f) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

 

Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni'nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde, İstanbul Merkez (Çağlayan) Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

 

İletişim İzni

Bu izinli veri metni ile birlikte, Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti ile paylaşmış olduğunuz kişisel bilgilerinizin; tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi, satış, pazarlama ve benzer amaçlı her türlü iletişim mesajlarının gönderilmesi için; saklanmasına, kullanılmasına ve aynı amaçlara yönelik olarak; Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti ile paylaşılmasına izin vermiş bulunuyorsunuz. Bu bilgiler sadece size sağlanacak hizmetlerin kusursuz sunulabilmesi, olası gönderilerinizin sağlıklı şekilde teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri güvenliği konusundaki hassasiyetimizi paylaşan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden 3. kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır.

 

İletişim İzni İptali

Etstur e-bülten listesinden ayrılmak ve tarafınızla ticari elektronik iletişim kurulması için verdiğiniz onayı iptal etmek isterseniz; e-bültenin alt kısmında bulunan açıklama bölümündeki linki tıklayabilir, info@otelariyoruz.com  mail ile talebinizi iletebilir, ya da 212 2725402 'yi arayabilirsiniz.

 

Üçüncü Parti Sitelere Bağlantılarına (Linklere) Dair

Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti  adı altında varlık gösteren diğer şirketler, web sitesindeki bağlantılar aracılığıyla ulaşacağınız üçüncü kişilere ait web sitelerinin gizlilik ilkeleri hakkında bir garanti vermez, bu nedenle kişisel olarak belirlenebilir herhangi bir bilgi vermeden önce, gittiğiniz sitelerin gizlilik yaklaşımlarını değerlendirmenizi öneririz.

 

İletişim

Gizlilik sözleşmesiyle ilgili sorularınız için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Kuzey 2009 Medya İnş. Tur. Oto Kir. Tic. Ltd. Şti

Tel: +90 212 2725402

Mail adresi: info@otelariyoruz.com